De ingrediënten
- 20 staafjes Surimi Petits Coraya
- 1 komkommer
- 12 kerstomaten
- 16 roze radijsjes
- 2 Libanese broden
- 100g kwark (65 g voor de smeerpasta en 35 g voor de ranch dressing)
- 80g mayonaise (10 g voor de smeerpasta en 70 g voor de ranch dressing)
- 1,5 sjalot (½ voor de smeerpasta en ½ voor de ranch dressing)
- 65g smeerkaas
- 1 eetlepel ketchup
- 15 takjes bieslook (10 voor de smeerpasta en 5 voor de ranch dressing)
- 2 theelepels Dijonmosterd
- 1 theelepel peper
- 2 takjes dille
- 1/4 theelepel knoflookpoeder
Voorbereiding
Stap 1: Bereiding van de Surimi spread
• Snijd de sjalot fijn en houd de helft apart voor de rest van het recept.
• Hak de bieslook fijn en houd ⅓ ervan apart voor de rest van het recept.
• Snijd de surimi in drie stukken.
• Meng in een blender de surimi, sjalot, smeerkaas, kwark, bieslook, ketchup en mayonaise.
• Mix gedurende 20 seconden om een vrij glad resultaat te verkrijgen.
Stap 2: Bereiding van de ranch dressing
• Hak de dille grof.
• Meng in een kom de rest van de mayonaise en van de kwark, het knoflookpoeder, de sjalot, mosterd, dille en bieslook.
• Voeg peper naar smaak toe.
Stap 3: opmaak
• Snijd de komkommer in staafjes.
• Snijd het Libanese brood in vieren.
• Plaats de kom met smeerpasta en de kom met dressing op een plan.
• Schik vervolgens de surimi en andere de elementen (kerstomaatjes, radijsjes, komkommerstaafjes) errond.